Impuls de la indústria 4.0

-PECT- Igualada Fashion Lab: Projecte Oficina de promoció de capacitats industrials per a l’atracció de fabricacions al teixit industrial de la comarca de l’Anoia (001-P-00423)


El projecte PECT-Igualada Fashion Lab integra 4 projectes que inclouen operacions relacionades amb la internacionalització, la transferència de coneixement i l’impuls de la formació d’alt nivell, la promoció de la creativitat, l’atracció de fabricacions (i de noves inversions), la millora ambiental i l’impuls de la indústria 4.0.  

Es centra, principalment, en l’àmbit de les indústries del disseny, que a la comarca de l’Anoia estan representades sobretot en el tèxtil i el cuir.

Es tracta d’un projecte finançat pel programa Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.

Membres: Ajuntament d’Igualada, Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda (MODACC), FITEX, Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, Ajuntament de Vilanova del Camí i Ajuntament d’Òdena.

Col·laboradors: Leather, Textile & Fashion Innovation Center (UdL).

Projecte Impuls a la internacionalització de les indústries del disseny (MODACC)

La indústria 4.0 identifica com la quarta revolució industrial i incorpora altres conceptes com els productes intel·ligents, la manufactura avançada, la Internet de les coses, la híper connectivitat i el Big Data (o tractament i interpretació massiu de dades) .

En l’entorn del sector textil-confecció, s’han identificat 3 àmbits prioritaris d’expansió de la industria 4.0, el primer aplicat al model de negoci i especialment a la comercialització mitjançant internet de productes personalitzables pel propi consumidor, el segon àmbit ‘ el dels processos- destaca l’aplicació de la impressió 3D per al prototipatge i la producció de productes i complements de moda, així com els sistemes de producció altament robotitzats que permeten el desenvolupament de lots unitaris altament personalitzats ‘ com es el cas de les tricotoses rectilínies computeritzades, tecnologia característica del tèxtil de l’Anoia-.  En relació a la creació de nous productes, la indústria 4.0 s’enfocarà al desenvolupament de  tèxtils intel·ligents que gràcies a l’electrònica i els nous materials aportaran noves funcionalitats als productes.  

Plantegem el Programa d’impuls de la indústria 4.0 en les indústries del disseny de l’Anoia amb els següents objectius:

Sensibilitzar a empreses i institucions de la comarca entorn als reptes i oportunitats i motivar-los a introduir elements de la nova industria 4.0 als seus processos i/o negocis.
Facilitar el lideratge dels processos de digitalització de les indústries del disseny per part de directius i professionals clau del sector.
Provocar una transformació ens els processos de disseny, industrialització, vendes, logística, distribució.
Facilitar la distribució de productes d’industrials tèxtils de la comarca de l’Anoia al consumidor final mitjançant plataformes web de venda de peces de gènere de punt que permeti la personalització del disseny.

Es tracta d’un projecte finançat pel programa Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.


                              

Service Big
COL·LABORADORS

T'acompanyem en el teu projecte

Contacta'ns