Blog 1

Torna IGUALADAFIL, els dies 31 de gener i 1 de febrer de 2023, a l'IGUALADA FASHION LAB, de 9:00 a 18:00

Per Fitex Design Knowledge 31 ene 2023

Els dies 31 de gener i 1 de febrer de 2023 tindrà lloc a Igualada la tercera edició de l'esdeveniment de Moda IGUALADAFIL que, en aquesta ocasió, presentarà les novetats en filatura per a l'estiu 2024 amb l'objectiu de facilitar la selecció de les matèries primeres que utilitzaran les marques de moda a les noves col·leccions.

 

La primera edició de l'esdeveniment va tenir lloc el passat 2 de març del 2022 amb la participació d'un total de 20 filatures de prestigi que comercialitzen la meitat de tots els fils consumits per les marques de moda espanyoles que fabriquen i comercialitzen peces de gènere de punt. A la segona edició, realitzada els dies 13 i 14 de juliol del 2022, hi van participar més d'un centenar de professionals procedents de marques de moda, principalment catalanes. La valoració positiva de visitants i expositors han animat els promotors del certamen a organitzar una tercera edició.

 

IGUALADAFIL va néixer fruit de la iniciativa de quatre distribuïdors de filatura: Juanma Muñoz, Albert Sorribes, Evarist García i Jose Luis Villegas, que van detectar la necessitat d'afegir la seva oferta de filatura per facilitar el procés creatiu i industrial de marques de moda. Aquests quatre distribuïdors representen un total de 20 filatures internacionals de prestigi com són Di.veu, Olimpies, Linsieme, Emilcotoni, Pool Filati, Giorgini Silvano, Botto Giuseppe, Belda Llorens, Filatures Du Parc, Cofil Filati, Maisson, Lanera Galicia, Filivivi, Rifil, Bemiva, Filmar, Risatel, Spinaker, Filcompany, Paoleri i E, Mirogli.

L'objectiu d'aquesta nova edició és atraure un centenar de professionals vinculats a la indústria de la moda de tot l'estat i facilitar-los l'accés a un catàleg de fils important que els permetin desenvolupar la seva creativitat en la preparació de la col·lecció d'estiu 24 . Alhora es mostraran alguns elements relatius a tendències de moda que podran inspirar els assistents en els seus processos de creació de noves col·leccions. Així mateix, IGUALADAFIL mantindrà els espais de networking durant els dos dies de durada de l'esdeveniment per facilitar la connexió i intercanvi entre els professionals que visitin IGUALADAFIL, activitat que va funcionar intensament durant la passada edició.

 

L'esdeveniment tindrà lloc a les instal·lacions d'Igualada Fashion Lab, ubicat a l'antiga seu de l'empresa Vives Vidal, un edifici emblemàtic del tèxtil de la capital de l'Anoia. Aquest edifici, promogut per l'Ajuntament d'Igualada, l'Agrupació Tèxtil FAGEPI i el centre tecnològic FITEX té la vocació de ser un espai de connexió entre els diferents agents que vertebren el sector: empreses productores, marques de moda, proveïdors de tecnologia i serveis, centres d’innovació i centres de coneixement, inversors i empreses de nova creació. Actualment, l'espai Igualada Fashion Lab és la seu permanent del centre tecnològic FITEX, especialitzat en investigació i innovació tèxtil-gènere de punt, així com de l'Escola de Confecció impulsada per la marca BUFF que forma nous professionals de confecció per al sector i del curs de tècnic tèxtil liderat per l’IES Milà i Fontanals de la capital de la comarca de l’Anoia.

 

L'accés a aquesta segona edició d'IGUALADAFIL estarà limitat al públic professional vinculat a la indústria tèxtil i moda i tots els interessats es podran registrar mitjançant el web de la Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil FITEX: www.fitex.es, entitat contribueix a l'organització. Les marques també podran reservar reunions individualitzades per conèixer les col·leccions de filatures concretes i construir la seva agenda personalitzada si així ho desitgen.

 

IGUALADAFIL pretén consolidar-se com un esdeveniment recurrent al calendari de moda amb dues edicions anuals, la primera centrada en les novetats per a les col·leccions d'estiu i, la segona, enfocada a les col·leccions d'hivern, sempre més rellevants a les col·leccions de gènere de punt.

L'horari sera de 9:00 a 18:00

Podeu inscriure-us AQUÍ

 

T'acompanyem en el teu projecte

Contacta'ns