bioTINTex

Aquest  és un projecte de sostenibilitat  i està lligat al consum primari d’aigua i la descàrrega d’efluents contaminants amb una elevada quantitat de material no biodegradable.

El principal objectiu és estudiar la viabilitat d’incrementar la presència de productes i processos bio-bases per a substituir els productes i processos químics que es fan servir a la indústria tèxtil, especialment aquells relacionats amb els processos de tintura, estampació i acabat.

Aquest projecte pretén ser el punt de partida per al desenvolupament de nous projectes d’investigació i desenvolupament que puguin incrementar de manera significativa la presència de materials respectuosos amb el mediambient en els processos tèxtils.

Els resultats obtinguts en aquest projecte han estat molt positius i han demostrat no només la viabilitat de que part del procés es faci amb materials bio-based, alineant així el procés amb les noves polítiques mediambiental  sinó també que poden ajudar a una important reducció dels costos de tintura.

El projecte va rebre el finançament del Ministerio de Economía y Empresa a través de la convocatòria d’ajuts AEI.

Membres: MODACC i FITEX

Service Big
COL·LABORADORS

T'acompanyem en el teu projecte

Contacta'ns